Cargo Velo treedt toe tot GentLevert met hun project: “Het WWW lokaal geleverd (*)”

cargo velo, gentlevert, city logistics, gent, ship from store, local for local
Innovatie in de Gentse last mile, met Cargo Velo

De opvallende fietskoeriers en de innovatieve ideeën van deze Gentse duurzame transportonderneming vinden al jaren een goede bodem in Gent: een groeiende, middelgrote Europese stad met de gekende mobiliteits- en leefbaarheidsuitdagingen.

Een oproep van GentLevert

Cargo Velo stelde zich dit voorjaar kandidaat bij de oproep van GentLevert om via innovatieve oplossingen het aantal bestelwagens, ingezet voor e-commerce leveringen, terug te dringen of het transport over te slaan op vervoersmiddelen die geschikter zijn in een (groot)stedelijke context. “Transportkilometers vermijden door slimmere keuzes,” dit is één van de manieren om logistiek vlot te houden.

Het WWW, lokaal geleverd

Het project dat Cargo Velo in samenwerking met het stadsdistributieplatform GentLevert wil uitvoeren luidt: “Het WWW, lokaal geleverd”. De vervoerders van Cargo Velo willen samenwerken met verladers om pakjes met oorsprong én bestemming (groot) Gent efficiënt en duurzaam te beleveren. Dat kan gaan van een lokale handelaar die zijn online klant wil beleveren, tot een e-commercebedrijf, of een distributeur die zijn pakje efficiënt bezorgd wil zien.

Op het startschot van de samenwerking met GentLevert hebben de ondernemers van Cargo Velo niet gewacht want via het project SIMPL met Lidl  in Gent en de leveringen voor de Gentse e-commerce spelers  (wijn-assortiment aan huis) en Blommm (boeketjes, thee en gedroogde bloemen aan huis) voeren ze vandaag al uit wat ze onder dit project ambiëren.

Slimme samenwerkingen zoeken via GentLevert

Naast het uitvoeren van hun project wil Cargo Velo via het lidmaatschap van Gentlevert vooral kansen vinden voor meer horizontale samenwerking binnen de logistieke sector: “Slim samenwerken lijkt de kortste weg naar efficiëntere beleveringen, die samenwerking willen we via GentLevert actief nastreven,” bevestigt Sander Vandenberghe, mede-oprichter van Cargo Velo.

 

(*) WWW = world wide web