Samenwerken voor een betere stadsdistributie in Gent

GentLevert streeft naar een efficiënte en duurzame distributie in de binnenstad. Als overlegplatform brengen we daarvoor verschillende logistieke spelers samen. De huidige partners onderschrijven de doelstellingen van GentLevert. Ze geloven net als wij dat niet alleen de handelaars, horeca en bewoners, maar ook alle andere spelers in de logistieke keten hier baat bij hebben.

Onze partners: 

Stad Gent

Twintig jaar geleden werd een autovrij gebied ingevoerd in de historische Gentse binnenstad. Vandaag is dit stukje Gent uitgegroeid tot één van de meest aantrekkelijke winkel- en horecakernen in Vlaanderen en ver daarbuiten. Gent groeit en blijft groeien. Het wordt steeds drukker in Gent en vooral in de binnenstad is het aantal handels- en horecazaken fors toegenomen.

Al die zaken moeten uiteraard beleverd worden. Met GentLevert willen we de handelaars een innovatieve oplossing aanreiken en hun leveranciers garanderen dat ze ook in de toekomst snel en efficiënt zullen kunnen leveren in de binnenstad. We kiezen daarbij voor een manier die de levenskwaliteit in de stad verhoogt en het comfort van shoppers en passanten ten goede komt.

Bubble Post *

Bubble Post is gespecialiseerd in first- en last-mile delivery. Zowel droge als gekoelde en diepgevroren goederen worden aan de rand van de stad afgeleverd waarna ze gesorteerd en gebundeld worden. Daarna worden ze met milieuvriendelijke voertuigen via een efficiënte route bij de eindontvanger gebracht.

(*) BubblePost werd in 2017 overgenomen door bpost. In augustus 2018 werden de activiteiten onder de naam BubblePost geïntegreerd binnen de groep. Er zijn bijgevolg geen activiteiten meer voor het stadsdistributieplatform GentLevert onder naam van Bubble Post.

CityDepot

CityDepot, een dochter van bpost, is het eerste bedrijf in België dat een totaaloplossing biedt voor duurzame distributie van goederen naar de binnenstad én terug. We bundelen krachten om duurzame en efficiënte oplossingen voor alle logistieke noden en zorgen te kunnen aanbieden. Als een neutrale speler zijn wij partner voor alle stakeholders die slimme en kwalitatieve antwoorden zoeken in stedelijke belevering.

We regisseren goederentransporten van en naar steden en ook binnen steden. Ons werkterrein bevindt zich voornamelijk in het stedelijke biotoop, maar ook daarbuiten werken we logistieke oplossingen uit. Door onze depots met elkaar te verbinden in een netwerk, halen we stadsdistributie weg onder de kerktoren.

Door middel van volumebundeling garanderen we kostenbesparingen. Dankzij het aanleggen van optimale binnenstedelijke beleveringsrondes realiseren we de meest kostefficiënte leveringen. Naast het beheer van de last mile, bieden we ook gepersonaliseerde diensten voor de optimalisatie van first mile-transporten, stockagebeheer en e-fulfilment.

Van pakjes tot pallets, van ambient tot fresh, licht en zwaar, … We zijn thuis in alle maten en gewichten, zowel lokaal als nationaal. We zetten de meest ecologische voertuigen in en bedienen kleinhandelaars tot (inter)nationale transporteurs. Met vereende krachten werken we aan een aangenamere en gezondere wereld!

Contacteer ons via sales@citydepot.be of +32 800 91 680

Cargo Velo

Cargo Velo is dé all-round fietskoerierdienst. Onder het motto 'alles op de velo' biedt Cargo Velo een logisch en flexibel alternatief voor gemotoriseerd transport binnen de stad, én daarbuiten.

Sinds 2012 groeide Cargo Velo uit tot een dynamisch, flexibel en ambitieus bedrijf dat no-nonsense, klantvriendelijkheid, stiptheid, kwaliteit en vlotte communicatie hoog in het vaandel draagt.

Cargo Velo is voor vele klanten de vaste partner voor transporten groot en klein binnen Gent, Antwerpen en randgemeenten en biedt de snelste en meest flexibele manier om iets binnen de stad te transporteren. Geen last van files, wegenwerken, parkeerproblemen, autovrije zones,...

Een immer groeiend peloton fietskoeriers staat elke dag enthousiast voor u klaar!

Contacteer ons via :  info@cargovelo.be

PUUR GENT

PUUR GENT heeft tot doel het imago van Gent als winkel- en horecastad in zijn totaliteit en dat van de deelgebieden te versterken.

PUUR GENT staat in voor de efficiënte promotie, profilering en uitbouw op regionaal, nationaal en internationaal vlak van Gent als sfeervolle en authentieke winkel- en horecastad. Deze uitbouw gebeurt op een duurzame wijze, rekening houdend met het milieu, de sociale context en de economie.

PUUR GENT beheert het winkelgebied met een gemeenschappelijke visie en aanpak, maar met oog voor de diversiteit binnen de verschillende sfeergebieden. In samenspraak met de handel en horeca wordt een gedragen strategie en aanpak uitgebouwd die het ganse gebied ten goede komt en verder reikt dan louter promotionele acties.

PUUR GENT ondersteunt actief de Gentse middenstand en horeca.

Transport en Logistiek Vlaanderen

Transport en Logistiek Vlaanderen is de beroepsvereniging van ondernemingen in transport en logistiek. De organisatie vertegenwoordigt meer dan 1.500 bedrijven, zowel zelfstandigen, familiale KMO’s als grote ondernemingen. Dankzij haar mandaten in alle relevante instanties weegt ze reeds decennialang op het beleid inzake wegtransport en logistiek. Zo worden de belangen van de Vlaamse wegvervoerders en logistieke dienstverleners verdedigd. De vereniging streeft ook naar een doorgedreven professionalisering van de sector.