Inspiratie voor innovatie, een terugblik

Op 29 mei 2018 organiseerde GentLevert het evenement "inspiratie voor innovatie". 

100 deelnemers woonden het event "inspiratie voor innovatie" bijEen vol en gevarieerd programma lokte meer dan honderd bezoekers naar de New Zebra in Gent. 

Na een terugblik op de verwezenlijkingen  van 1 jaar GentLevert door Schepen van Financiën, Feesten, Middenstand en Innovatie Christophe Peeters, werden voor de pauze al enkele relevante thema's van stadsdistributie toegelicht: gekoeld transport, het inzetten van micro-distributiecentra, kansen voor elektrische, modulaire voertuigen. 

Nadien werden de kansen en uitdagingen van logistiek over water besproken. De Stad Gent en De Vlaamse Waterweg leggen momenteel immers de laatste hand aan de visienota Water in de Stad. Schepen van Mobiliteit en Openbare Werken Filip Watteeuw introduceerde de ambities van de stad omtrent logistiek over water. Er volgden toelichtingen over innovaties voor synchromodale transport (over water), afvaltransport  en kansen voor werflogistiek met vaartuigen. 

Afsluitend werd door De Vlaamse Waterweg aangekondigd dat er op 15 juni 2018 met de Stad Gent een open oproep komt omtrent stadsdistributie over het water. 

Hieronder vindt u alvast de thema's en presentaties: